Darba cimdu izvēle. Pāris padomi izvēloties pareizos cimdus.

Iespēju daudz, bet, kur ir piemērotākā darba cimdu izvēle Rīgā? Protams, pie mums, SILTEKS. Darba cimdi ir svarīgs aizsargaprīkojums, ko izmanto daudzās nozarēs un profesijās, lai pasargātu rokas no traumām darba negadījumos. Tomēr ir daudz cimdu veidu, no kuriem katrs atbilst konkrētām vajadzībām. Pirms pērkat cimdus, pārliecinieties, ka pērkat pareizos.

Tātad, ko darīt, pērkot darba cimdus?

Galvenais solis, izvēloties pareizos darba cimdus, ir iepazīt iespējamo risku raksturu, ar kuriem jūs varat saskarties savā darba vietā. Pamatojoties uz iespējamo risku, protams, jūs izvēlaties piemērotus individuālos aizsardzības līdzekļus. Ļaujiet mums to atvieglot un uzskaitiet individuālos riskus:

Darbs ar viegliem un neasiem priekšmetiem

Bezšuvju cimdi, kas iemērkti poliuretānā, nitrilā, PVC vai lateksā, ir labākais risinājums, ja vien jūs strādājat ar rupjiem, asiem vai smagiem priekšmetiem. Tomēr ir arī caurduršanai izturīgi bezšuvju aizvērtie cimdi. Vai kokvilnas cimdi, kas paredzēti veidoti no nitrila, darbam eļļainā vidē. Trūkumu vietā drīzāk koncentrētos uz elastību, vienlaikus saglabājot labu jutīgumu jūsu rokās.

Tie nodrošina pietiekamu aizsardzību pret netīrumiem, nodilumu un nodilumu, tāpēc tos var uzskatīt par vienu no galvenajiem drošības komponentiem. Mums vajadzētu arī atcerēties, ka tuvie cimdi nodrošina slīdamību, rīkojoties ar slideniem priekšmetiem.

Darbs ar karstiem (aukstiem), asiem priekšmetiem

Darbiniekiem, kuri, strādājot ar materiāliem un montējot izstrādājumus, ir pakļauti ārkārtējām briesmām karstuma (aukstuma) vai trieciena dēļ, jāmeklē cimdi, kas pasargās viņus no šiem īpašajiem riskiem.

Viņiem būs nepieciešami cimdi, kas nodrošina aizsardzību pret augstu un ārkārtīgi augstu (vai zemu) temperatūru, kā arī aizsardzību pret punkciju un griezumiem. Labākā izvēle šajās situācijās ir cimdi, kas izgatavoti no aramīda šķiedrām – sintētiskās šķiedras ar interesantām īpašībām. Tas ir ļoti elastīgs un izturīgs pret griezumiem un karstumu. Tāpēc tas var aizsargāt jūsu rokas, ja tās ir pakļautas ekstremālām temperatūrām.

Darbs ar toksiskām un citādi bīstamām ķīmiskām vielām

Vai jūsu darbs ir saistīts ar ķimikāliju apstrādi, pakļaujot sevi ķīmiskiem riskiem? Vai jūsu rokas var tikt pakļautas vieglai izsmidzināšanai vai pilnīgai iegremdēšanai ķīmiskajā vielā? Šie ir divi pamatjautājumi, kas jums jāuzdod pirms darba cimdu izvēles.

Materiāls, kas jūtas stiprāks, var nodrošināt labāku aizsardzību, bet ne vienmēr. Strādājot ar toksiskām un citādi bīstamām ķīmiskām vielām, vienmēr šim nolūkam izvēlieties cimdus. Standarti tos iedala trīs veidos:

Pirms cimdu izvēles pievērsiet uzmanību vielas toksiskumam, ar kuru jūs strādājat. Pēc to lietošanas rīkojieties atbilstoši, atkarībā no tā, vai esat iegādājies vienreizlietojamus vai ķīmiski izturīgus cimdus. Paturiet prātā, ka pēc saskares ar ķīmisko vielu cimdus nevar dekontaminēt.

Darbs ar elektroiekārtām

Izolējošie gumijas cimdi ir vislabākie tiem darbiniekiem, kuri vēlas pasargāt no elektriskiem ievainojumiem. Šie cimdi var pasargāt no elektriskās strāvas trieciena, kas dažkārt var būt bīstams dzīvībai!

Atcerieties, ka šādi darba cimdi var vismaz pasargāt no nopietniem ievainojumiem, kas var notikt pat tad, ja mājās vienkārši nomaināt spuldzi. Lūdzu, nenovērtējiet par zemu šādus riskus.

Papildus iepriekšminētajam pievērsiet uzmanību arī darba cimdu ērtībai un pareizajam izmēram. Neatkarīgi no konkrētā darba cimdu veida, pirms lietošanas pārbaudiet, vai cimdos nav defektu, nodiluma un citu trūkumu, kas varētu pasliktināt to aizsargājošās īpašības.

Ir arī svarīgi iegādāties darba cimdus no uzticama un uzticama ražotāja, piemēram, CERVA, kas lepni sevi uzskata par vienu no uzticamajiem ražotājiem, kas izplata darba cimdus katram gadījumam.

 

Pasūti vai ienāc veikalā un izvēlies sev piemērotāko.

Produktu katalogs

Tava ziņa tika veiksmīgi piegādāta!

Izmaiņas saglabātas!

Lietotājs jau eksistē!

Maksājums neveiksmīgs!

Paroles atjaunošanas links ir nosūtīts uz jūsu e-pasta adresi!

Mums rūp Tavu datu privātums
Lai padarītu lapas apmeklējumu Tev patīkamāku, izmantojam sīkdatnes. Sīkdatnes Tev ļauj droši piekļūt lapai, bet mums analizēt lapu apmeklējumus, kā arī rādīt tieši Tev pielāgotu lapu saturu. Nospied “Piekrītu”, ja piekrīti sīkdatņu and citu identifikātoru lietošanai.