Individuālie aizsardzības līdzekļi. Kas jums jāzina. #1

Individuālie aizsardzības pasākumi kļūst tikai aktuālāki. Darba devējiem ir pienākumi attiecībā uz individuālo aizsardzības līdzekļu (IAL) nodrošināšanu un lietošanu darbā.

IAL ir aprīkojums, kas pasargās lietotāju no veselības vai drošības riskiem darbā. Tas var ietvert tādas lietas kā aizsargķiveres, cimdus, acu aizsargus, labi redzamus apģērbus, drošības apavus un drošības jostas. Tas ietver arī elpošanas ceļu aizsardzības līdzekļus (RPE).

Kāpēc individuālie aizsardzības līdzekļi ir svarīgi?

Darba vietas drošība ietver instrukciju, procedūru, apmācības un uzraudzības nodrošināšanu, lai mudinātu cilvēkus strādāt droši un atbildīgi.

Pat tur, kur ir izmantotas inženiertehniskās vadības ierīces un drošas darba sistēmas, var saglabāties daži apdraudējumi. Tie ietver ievainojumus:

Šajos gadījumos individuālie aizsardzības līdzekļi ir nepieciešami, lai mazinātu risku.

Individuālie aizsardzības līdzekļi

Kas man jādara?

Atlase un izmantošana

Jums jāuzdod sev šādi jautājumi:

Atlasot un izmantojot individuālos aizsardzības līdzekļus:

Citi ieteikumi par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem

Nekad nepieļaujiet atbrīvojumus no IAL valkāšanas tiem darbiem, kas “aizņem tikai dažas minūtes”. Sazinieties ar savu piegādātāju, kāds ir IAL, un izskaidrojiet viņam darbu. Ja rodas šaubas, meklējiet padomu pie darba drošības speciālista.

Par darba apģērbu un tā īpašībām vaicājiet mums jebkurā laikā veikals@silteks.lv, zvaniet darbdienās 08:00 – 16:00 uz numuru 27009908 vai atbrauciet ciemos, Brīvības gatve 295, Rīga un mēs Jums palīdzēsim atrast labāko risinājumu katrai situācijai.

Pasūti vai ienāc veikalā un izvēlies sev piemērotāko.

Produktu katalogs

Tava ziņa tika veiksmīgi piegādāta!

Izmaiņas saglabātas!

Lietotājs jau eksistē!

Maksājums neveiksmīgs!

Paroles atjaunošanas links ir nosūtīts uz jūsu e-pasta adresi!

Mums rūp Tavu datu privātums
Lai padarītu lapas apmeklējumu Tev patīkamāku, izmantojam sīkdatnes. Sīkdatnes Tev ļauj droši piekļūt lapai, bet mums analizēt lapu apmeklējumus, kā arī rādīt tieši Tev pielāgotu lapu saturu. Nospied “Piekrītu”, ja piekrīti sīkdatņu and citu identifikātoru lietošanai.